Meksikansk kylling
4 porsjoner
- 0,5 dl kyllingbuljong
- 8 kyllinglår med skinn
- 2 røde paprika
- 1/2 løk, skivet
- 400 g Mutti hakkede tomater
- 2 dl vann
- 115 g sorte bønner
- 50 g Gresk feta ØKO
- salt og pepper
- frisk korinader
- olje til steking
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 220˚C, varmluft.
- Prikk paprikaen med en spiss kniv, legg dem på et smurt stekebrett og stek på midterste rille til de er myke. Legg paprikaen i en skål, dekk med plastfolie og avkjøl. Fjern skinnet og frøene, del i strimler.
- Krydre og brun kyllinglårene i litt olje på sterk varme, legg dem over i en ildfast form og stek ferdig i ovnen ved 180˚C.
- Stek løken i litt olje til den er myk. Tilsett tomatene, vann, kyllingfond og sorte bønner. Skru ned varmen og la det småkoke i 5-10 minutter. Ha i paprikastrimlene.
- Når kyllingen er nesten ferdig, ta formen ut og hell sausen over kyllingen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til sausen har tyknet litt. Server retten i formen, smuldre over fetaost og pynt med koriander.
Tips: Varier gjerne retten med litt hvitløk og chili som du koker med i tomatsausen.