Marinert biff, stekte poteter og grønnsaker
Marinering av biff
- Bruk kjøtt som Entrecote, indrefilet mørbrad eller ytrefilet. Beregn 150 g - 200 g pr pers
- Dekk til kjøttet med Stonewall Kitchens grillsaus. For å få ekstra mye smak anbefaler vi å marinere kjøttet dagen før.
- Grill eller stek kjøttet til ønsket stekegrad.
Stekte poteter
- Bruk små nypoteter.
- Vaskes godt og vendes i Iliada olivenolje, Mill & Mortar happy roots, salt og pepper. Bruk gjerne også noen dråper frisk sitrnsaft.
- Potetene stekes i ovnen på 200 grader, eller pakket inn i aluminiumsform på grillen. Stekes til de er møre og har fått en fin, gyllen farge.
Stekte grønnsaker
- 4 store tomater
- 1/2 squash
- 4 vårløk
Hvitløksolje
- 2 fedd hvitløk
- 2 dl olivenolje
- salt og pepper
- sitronsaft
- Lag hvitløksolje ved å blande alt godt med en stavmikser.
- Squash og aubergine kuttes i skiver og vårløken renses. Pensle alle grønnsakene med hvitløksoljen.
- Tomatene deles i to og pensles med hvitløksolje.
- Grønnsakene grilles på høy varme, over kort tid, til de får et flott grillmønster. Tomatene grilles med skinnsiden ned.
- Grill grønnsakene til de er møre. Pensle gjerne med ekstra hvitløksolje og ha litt fersk sitronsaft over de nygrillede grønnsakene.