Lammesjy med sitron og timian
1 porsjon saus
- 5 ss olje
- 2 sjalottløk
- 3 ss sukker
- 3 dl hvit matvin
- 0.5 dl hvitvinseddik
- 1 l kalve- eller lammefond
- 100 g usaltet smør
- 1 stk sitron, saften
- Salt og pepper
- Liten bunt timian
Slik gjør du:
- Finkutt sjalottløken og fres den i olje med litt timian.
- Tilsett sukker, hvitvin og hvitvinseddik i gryten. La det småkoke uten lokk og reduser det ned til halvparten.
- Ha i lammefond og reduser til det er ca 5 dl igjen.
- Varm smør i en kjele og kok det på middels til høy varme til smøret skifter farge til en lyst gyllen brunfarge.
- Ta lammesausen av varmen og pisk inn brunet smør.
- Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper og ha i litt finhakket fersk timian rett før servering.