Kyllingsandwich med olivenpesto og mozzarella
Oliven smaker utrolig godt til mozzarella, kylling og tomat, som i denne sandwichen, servert kald eller varm.
4 porsjoner
- 4 tykke skiver med focaccia, gjerne med oliven
- 2 pk fersk mozzarella
- 2 tomat, i tynne skiver
- 400 g stekt/grillet kylling
- 100 g Iliada kalamata oliven
- litt ruccola
Olivenpesto
- 200 g Iliada grønne oliven m/hvitløk
- 200 g Iliada kalamata oliven
- 4 ss solsikkefrø
- 1 dl bladpersille
- 120 g Parmigiano Reggiano revet
- 1 dl Iliada kalamata olivenolje
- 1 presset sitron
- litt salt og pepper
Pynt
- spirer og olivenolje
- maldonsalt og grovkvernet sort pepper
Slik gjør du:
- Ha oliven, solsikkekjerner og bladpersille i en hurtighakker/foodprosessor. Kjør sammen til det er finhakket, spe med olivenolje til en litt tykk pesto.
- Vend inn parmesan, smak til med salt, pepper og sitron.
- Rist focaccia i olivenolje, smør på et godt lag med olivenpesto, legg lagvis ruccula, mozzarella, tomat, olivenpesto, grillet kylling og oliven.
- Avslutt med spirer, drypp over olivenolje og ett dryss salt og pepper.