Kylling- og baconsaus
Denne sausen passer til kyllingretter og kraftige fiskeretter.
1 porsjon saus
- 3 dl Hvitvin til matlaging (uten alkohol)
- 0.5 dl Hvitvinseddik
- 1 l Puljonki kylling demi-glace
- 2 ss Fermentert hvitløk
- 150 g Bacon i skiver
- 2 stk Sjalottløk
- 3 ss Solsikkeolje
- 1 ss Sukker
- 50 g Usaltet smør
Slik gjør du:
Kutt bacon i små strimler og finkutt sjalottløken. Fres dette godt i en kasserolle i solsikkeoljen. La det blir gyllenbrunt. Tilsett 2 ss fermentert hvitløk. Ha i hvitvin og hvitvinseddik og reduser dette til det halve. Tilsett så 1 liter Puljonki Kyllingkraft og kok det ned til det er igjen ca 6 dl saus. Rør så inn 50 gram smør og smak eventuelt til med salt og pepper.