Kremet fløtesaus med krekling og tyttebær
En enkel og supergod viltsaus får du med Røyland Gård Krekling og Tyttebærgelé som basis. Sausen passer godt til alle typer kjøtt og vilt.
4 porsjoner
- 1 glass Røyland krekling og tyttebær
- 0.5 ss smør eller margarin
- 1 sjalottløk (ca 30 g), finhakket
- 2 ts sukker
- 2.5 dl redusert viltkraft eller annen kjøttkraft
- 1 dl kremfløte
- Maizenna til jevning
- Salt og pepper
- Ev. litt sukkerkulør
Slik gjør du:
- Smelt smør i en liten kjele på middels sterk varme, tilsett sjalottløk og stek til den er blank.
- Ha i Røyland Krekling og Tyttebær, ha i sukker og la det småkoke 1-2 minutter.
- Hell på kraft, kok videre 2-3 minutter, tilsett fløte og la det småkoke ca. 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper, jevn med maisenna til ønsket tykkelse. Ønsker du en litt mørkere saus tilsett litt sukkerkulør.
Tips:
Fløte kan erstattes med Crème Fraîche for en litt syrligere saus.