Kremet fiskesaus med cherrytomat og dill
Deilig saus som passer til fisk og skalldyr.
Du trenger
- 5 ss solsikkeolje
- 1 fenikkel
- 1 gulrot
- 1 sjalottløk
- 2 laurbærblad
- 3 dl hvitvin
- 1 l fiskekraft
- 400 g Mutti cherrytomater
- 3 dl fløte
- 1 ss sukker
- 50 g usaltet smør
- Smak til med dill, salt og pepper
Slik gjør du:
- Grovkutt fennikel, gulrot og sjalottløk, fres dette i kjelen med solsikkeolje til det blir mørt, ha i laurbærblad.
- Hell over hvitvin og kok ned til vinen nesten har fordampet.
- Ha i fiskekraft og cherrytomater. Reduser dette til det er ca 5 dl igjen.
- Tilsett fløte, kok opp og reduser litt om ønskelig.
- Smak til med sukker, salt, pepper og sitronsaft. Pisk inn kaldt smør.
- Finkutt dill og bland inn ved servering.