Klassisk risotto med Parmaskinke og parmesan
En nydelig oppskrift vi varmt anbefaler til risottoelskeren. Passer både som forrett og som et måltid i seg selv.
4 porsjoner
- 1 løk, finhakket
- 2 ss olje
- 3 dl Arborio risottoris
- 4 dl hvitvin
- 8 dl kyllingbuljong
- 2 ss smør
- 4 ss Parmigiano Reggiano, revet
- 1 pk aspargesbønner, kokte
- 8 skiver Parmaskinke
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Fres løken i litt olje til den er blank og myk i en kjele. Ha i risottorisen og la det frese under omrøring i to minutter.
- Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen. Rør hele tiden.
- Spe med en og en øse kraft. Kok under omrøring til kraften også er kokt inn. Spe med kraft til du har ønsket løs og kremet konsistens. La koke til risen er al dente. Det vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne. Dette tar totalt ca 10-15 minutter.
- Dra kjelen av varmen og ha i aspargesbønnene. Vend inn smør og Parmigiano Reggiano. Smak til med salt og pepper. La risottoen hvile i 3-5 minutter.
- Server risottoen toppet med skiver av parmaskinke.