Kamskjell med bacon og Saint Agur
En luksuriøs forrett som er enkel å lage når du vil skjemme bort og imponere gjestene dine.
4 porsjoner
- 16 stk kamskjell, ferske eller fryste
- 115 g Saint Agur
- 300 g gulrøtter
- 50 g smør
- 8 skiver røkt bacon
- 1 dl fløte
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Åpne og rengjør kamskjellene hvis du bruker ferske. Legg 8 rene skjell til side til servering. Hvis du bruker frosne kamskjell, så la dem tine sakte, mens du tørker godt av overflødig væske.
- Skrell og skjær gulrøttene i små biter. Kok dem i 25 minutter i lett saltet vann til de er helt møre. Hell vannet av gulerøttene, tilsett smør og 30 g Saint Agur. Miks til en glatt puré med en stavmikser.
- Del baconskivene på langs, og rull dem rundt hvert kamskjell.
- Kok fløte og 50 g Saint Agur i en liten gryte til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.
- Ha olivenoljen i en stekepanne og stek kamskjellene i 30 sekunder på hver side på kraftig varme.
- Fordel gulrotpureen i de 8 skjellene eller på små ildfaste tallerkener. Legg 2 kamskjell på hver tallerken og fordel resten av Saint Agur i små stykker over retten.
- Gratiner under grillen i 30 sekunder til osten er smeltet. Ha en spiseskje Saint Agur fløtesaus på hver tallerken og server.