Kalvesjy med tomat og kapers
Slik gjør du:
Lag karamell av sukkeret. Tilsett 3 dl hvitvin og 1/2 dl hvitvinseddik. Reduser dette til det halve. Tilsett 1 liter Puljonki Kalvekraft og reduser til det er ca 5 dl igjen. Ta ut kjernen av tomatene og kutt de si små terninger. Finhakk kapersen. Pisk inn olivenoljen i sausen, smak til med saften av 1/2 sitron. Juster eventuelt med sukker, salt og pepper. Rett før servering, tilsett tomat og kapers i sausen.
1 porsjon saus
- 3 dl Hvitvin til matlaging (uten alkohol)
- 0.5 dl Hvitvinseddik
- 1 l Puljonki kalvebuljong
- 1 dl Olivenolje
- 40 g Kapers
- 3 ss Sukker
- 0.5 stk Sitron
- 2 stk Tomater
- 2 stk Gulrot
- 2 stk Sjalottløk