Juletorsk i Prosciutto di Parma
4 porsjoner
- 600 g torskeloin
- 8 skiver Parmaskinke
- 600 g frosne grønne erter
- 2 dl fløte
- 800 g mandelpoteter
- 4 ss smør
- 4 ts grov sennep
Slik gjør du:
- Skjær torsken i porsjonsstykker. Krydre torsken med pepper og pakk hvert fiskestykke inn i Prosciutto di Parma.
- Kok opp ertene i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha i fløte og 1 ss smør. Kjør til grov ertepuré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Brun torskestykkene i 1 ss smør til de er gylne på begge sider. Stek torsken videre i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til den skiver seg når du presser lett på den.
- Skjær potene i 0,5 cm tykke skiver. Stek potetskivene i panna du brunet torsken i til de er møre og gylne. Dette tar ca. 10 minutter.
- Server torsken med ertepureen, de stekte potetskivene og sennepen.