Julesalat med Prosciutto di Parma
4 porsjoner
- 8 skiver Parmaskinke
- 4 klementiner
- 2 pk ruccolasalat
- 4 ss Iliada olivenolje
- 2 pk Mozzarella di bufala
- 4 stk ferske fiken, i båter
- 2 stk rødløk, i båter
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Start med å sprøsteke Prosciutto di Parma. Legg skivene på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir.
- Skrell klementinene med en kniv. Skjær ut klementinbåtene og ha dem i en bolle. Klem saften fra klementinrestene over klementinbåtene. Ha olivenoljen i bollen.
- Riv mozzarellaen i grove biter og anrett på et fat sammen med fiken, rødløk og ruccola.
- Vend forsiktig inn klementindressingen. Ha over sprøstekt Prosciutto di Parma før servering.
Tips: Serveres gjerne med nystekt ciabatta.