Skip to main content
Til toppen
Sjokoladekake med salt sjokoladegnache

Et stykke sjokoladekake toppet med flytende sjokoladeganache og markejordbær som pynt.

Sjokoladekake med salt sjokoladegnache

En nydelig sjokoladekake med olivenolje, nesten som en brownie, glasert med en litt salt sjokoladeganache.

1 kake

Sjokoladekake
  • 150 g mørk sjokolade
  • 1,5 dl Iliada kalamata olivenolje ex. virgin
  • 3 store egg
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss bakekakao
  • 0,5 ts salt
  • litt olivenolje til smøring av springform
Sjokoladeganache
  • 150 g Hershey's chocolate chips
  • 1,25 dl kremfløte
  • 0,5 ts maldonsalt

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C (over- og undervarme). Smør en springform (ca. 22 cm) med olivenolje.
  2. Smelt sjokolade over vannbad.
  3. Pisk sammen egg, sukker og olivenolje til en tykk eggedosis med kjøkkenmaskin eller håndvisp.
  4. Skru ned hastigheten og tilsett litt og litt smeltet sjokolade. Rør inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.
  5. Ha røren i springformen og stek kaken på midterste rille i 40-50 min. Test med en kakepinne at det ikke henger deig på den. Avkjøl på rist.
  6. Salt sjokoladeganache: Kok opp fløten, bland sammen med sjokolade og salt. Rør til alt er oppløst og uten klumper. Server lunken ved siden av kaka eller hell glasuren over kald kake.


Tips: Server gjerne med litt friske bær eller en syrlig bærsorbet.

Visning
Caputo hvetemel tipo-00 Pasticceria 1 kg

Italiensk tipo 00 mel til bakverk.

Produktnummer: 130188
Lagerbeholdning:
48,50 pr kg
Iliada olivenolje 500 ml

En mild olivenolje som egner seg spesielt godt til steking

Produktnummer: 420201
Lagerbeholdning:
370,00 pr l
Lenker
Min side