Skip to main content
Til toppen
Okse- og morkelsaus

Okse- og morkelsaus

Denne sausen passer til det meste av okse-, kalv- og kyllingretter.

Du trenger

  • 3 dl vann
  • 10 g tørkede morkler
  • 2 dl bløtevann fra morklene
  • 3 dl hvitvin
  • 1 l oksehalefond
  • 3 ss sukker
  • 50 g usaltet smør

Slik gjør du:

  1. Hell vann over morklene. La det trekke i ca 5 minutter og sil av bløtevannet. Ta vare på vannet.
  2. Smelt sukkeret til karamell. Tilsett hvitvin og 2 dl av bløtevannet fra morklene og reduser til det halve.
  3. Hell i oksekraft og reduser til det er ca 5 dl igjen.
  4. Sil susen og pisk inn kaldt smør.
  5. Finkutt morklene og fres dem i litt smør. Ha morklene i sausen.
  6. Smak til med salt og pepper.
Visning
Borde tørket morkel 20 g

Eksklusiv sopp med mild og aromatisk smak.

Produktnummer: 190063
Lagerbeholdning:
10.250,00 pr kg
Montebello 0% hvit matvin 187 ml

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.

Produktnummer: 472073
Lagerbeholdning:
238,02 pr l
Oscar okse demi-glace 1 l

Oksefond med kraftig og rik smak.

Produktnummer: 451116
Lagerbeholdning:
214,00 pr l
Lenker
Min side