Skip to main content
Til toppen
Kremet fiskesaus med cherrytomat og dill

Kremet fiskesaus med cherrytomat og dill

Deilig saus som passer til fisk og skalldyr.

Du trenger

  • 5 ss solsikkeolje
  • 1 fenikkel
  • 1 gulrot
  • 1 sjalottløk
  • 2 laurbærblad
  • 3 dl hvitvin
  • 1 l fiskekraft
  • 400 g Mutti cherrytomater
  • 3 dl fløte
  • 1 ss sukker
  • 50 g usaltet smør
  • Smak til med dill, salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Grovkutt fennikel, gulrot og sjalottløk, fres dette i kjelen med solsikkeolje til det blir mørt, ha i laurbærblad. 
  2. Hell over hvitvin og kok ned til vinen nesten har fordampet. 
  3. Ha i fiskekraft og cherrytomater. Reduser dette til det er ca 5 dl igjen. 
  4. Tilsett fløte, kok opp og reduser litt om ønskelig. 
  5. Smak til med sukker, salt, pepper og sitronsaft. Pisk inn kaldt smør. 
  6. Finkutt dill og bland inn ved servering.
Visning
Mill & Mortar laurbærblader ØKO 10 g

Håndhøstede laubærblader fra Tyrkia.

Produktnummer: 514495
Lagerbeholdning:
8.450,00 pr kg
Montebello 0% hvit matvin 187 ml

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.

Produktnummer: 472073
Lagerbeholdning:
238,02 pr l
Mutti cherrytomater 400 g

Solmodne hele cherrytomater i tomatsaus. Passer til kjøttsauser, gryter og pizza. Også perfekt til fisk og kreps, eller for å legge til noe ekstra på foccaciabrødet. Intens og fulle smaken av tomater som modner under middelhavssolen.

Produktnummer: 192132
Lagerbeholdning:
63,75 pr kg
Oscar fiskebuljong 1l

Fiskebuljong med kraftig og rik smak.

Produktnummer: 451120
Lagerbeholdning:
145,00 pr l
Lenker
Min side