Skip to main content
Til toppen
Klassisk rødvinsaus

Klassisk rødvinsaus

Hjemmelaget klassisk rødvinsaus er en enkel og deilig saus som  passer godt til okse, lam og kalv, samt noen fiskeretter som hellebarn, torsk og piggvar.

1 porsjon saus

  • 3 ss Sukker
  • 3 dl rød matvin
  • 1/2 dl rødvinseddik
  • 1 l oksefond
  • 50 g usaltet smør
  • Smak til med salt, pepper, sukker og sitron

Slik gjør du:

  1. Smelt sukkeret til en gyllen karamell. Hell i rødvin og rødvinseddik og kok dette inn til det halve. 
  2. Tilsett 1 liter god oksefond. Småkok uten lokk til sausen har kokt inn til om lag 5 dl.
  3. Ta sausen av varmen og rør inn 50 gram smør med en visp. Juster eventuelt smaken med litt salt, pepper, sukker og sitronsaft.
Visning
Martin Pouret rødvinseddik 250 ml

Fransk rødvinseddik fra byen Orleans.

Produktnummer: 410350
Lagerbeholdning:
260,00 pr l
Montebello 0% rød matvin 187 ml

Matvin fremstilt av den spanske vindruen Tempranillo som også brukes til å lage de kjente spanske Rioja vinene. En balansert smak av sødme og syrlighet.

Produktnummer: 472072
Lagerbeholdning:
238,02 pr l
Oscar demi-glace konsentrert 1 l

Demi-glace med kraftig og rik smak.

Produktnummer: 451108
Lagerbeholdning:
420,00 pr l
Tempranillo 0% rød matvin 5 l

Matvin fremstilt av den spanske vindruen Tempranillo som også brukes til å lage de kjente spankse Rioja vinene. En balansert smak av sødme og syrlighet.

Produktnummer: 472071
Lagerbeholdning:
86,20 pr l
Lenker
Min side