Havrevafler
Inviter venner og familie på deilige nystekte havrevafler. Disse smaker nydelig og metter godt til lunsj, kvelds, turmat eller matpakke. Nyt de ferske vaflene med prim eller gomme fra Tverås.
Du trenger:
- 1 dl lettkokte havregryn
- 3 dl hvetemel
- 1/4 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1/4 ts kardemomme, malt
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 dl sukker
- 5 dl melk
- 2 egg
- 2 ss smeltet smør (eller flytende margarin)
Slik gjør du:
- Bland alt det tørre.
- Ha i melk og rør sammen til en jevn røre. Ha deretter i eggene og rør videre.
- Smelt smøret og la det avkjøles noe. Rør det smeltede smøret inn i røren.
- La vaffelrøren svelle i minst 30 minutter.
- Ha vaffelrøre i vaffeljernet og stek til vaflene har en fin farge.
- Server lune vafler med prim eller gomme.
Tips: Halvparten av hvetemelet kan byttes ut med finmalt sammalt hvetemel hvis du ønsker grove vafler. For glutenfrie vafler kan hvetemelet byttes ut med ca 2,5-3 dl glutenfri melblanding.