Grove frøknekkebrød med Brie de Paris
Knekkebrød er enklere å lage enn man tror. Her er oppskrift på ett litt grovt, proppfullt av frø og kjerner. Topp det med Brie de Paris og litt søtt syltetøy, så har du verdens beste frokost!
Til ca 40 knekkebrød:
- 1 l vann
- 0,5 dl nøytral olje
- 3 dl havregryn, lettkokte
- 1 dl kruskakli
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl sesamfrø
- 0,5 dl linfrø
- 0,5 dl gresskarfrø
- 2 ss chiafrø
- 1 ts salt
- 1 dl hasselnøtter eller ekstra frø som drysses over toppen av knekkebrødene før steking
Til servering
- Brie de paris
- pæresyltetøy
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 150 ˚C, varmluft.
- Ha alle ingrediensene i en kjele. Kok opp og la det småkoke ca. 5 minutter. Rør av og til.
- Bre blandingen utover stekebrettene. Bruk god tid så knekkebrødene blir tynne og jevne.
- Strø over hasselnøtter, frø og kjerner etter ønske.
- Sett begge brettene inn i ovnen med litt mellomrom. Ta ut knekkebrødene etter ca. 30 minutter og skjær dem i ønsket størrelse. Sett tilbake i ovnen, bytt gjerne plass på platene.
- Stek videre til knekkebrødene er sprø. Lukk opp døren av og til for å slippe ut evt. fuktighet.
- Server med noen gode skiver Brie de Paris og syltetøy.
Tips: Varier gjerne toppingen med for eksempel revet parmesan, hakkede mandler, sorte sesamfrø eller bytt ut noen av frøene eller kjernene med det du liker aller best. Prøv deg frem til din favoritt!