Grillede kyllinglår med persillesalat
Asani-marinerte grillede kyllinglår med marokkansk persillesalat
Baharat Asani er en nordafrikansk inspirert krydderblanding, som består av varme krydder som koriander, kanel, spisskummen, ingefær, kardemomme og chili blandet med urtene oregano og rosmarin. Krydderblandingen passer nydelig i marinade til grillet kylling.
Til 4 porsjoner
- 4 hele kyllinglår (over- og underlår)
- 1 ½ ss Baharat Asani krydderblanding
- 1 ts salt
- 1 appelsin, saften
- 1 ss olivenolje
Persillesalat
- 1 håndfull persille
- 1 håndfull korianderblader
- 1 grønn paprika
- 8 små tomater
- ½ rødløk
- 3 ss granateplefrø
- ½ sitron, saften
- 1 ss olivenolje
Slik gjør du:
- Bland ingrediensene til marinaden, hell den over kjøttet og la det stå i minst 1 time, gjerne lenger. Du kan evt la kjøttet marinere i en plastpose slik at marinaden fordeles jevnt over kyllingbitene.
- Legg kyllingbitene med marinaden i et foliebrett og grill kjøttet i ca 30 minutter. Fjern lårene fra grillen når kjernetemperaturen er 75 grader. Du kan også grille kyllinglårene i ovnen. Topp med litt fersk oregano.
- Grovhakk persille og korianderblader og sett til side. Skjær deretter grønn paprika og tomater i små terninger, skrell rødløken og skjær i tynne strimler. Legg de skivede tomatene, paprika og rødløken på en seng av persille og korianderblader.
- Dryss granateplefrø over og skvis saften av en halv sitron og olje over salaten.
- Server de varme grillede kyllinglårene sammen med persillesalaten og et godt brød.