Grillet fisk med sommersalat
Det blir ikke sommer før du legger en hel fisk på grillen, helst selvfisket selvfølgelig! Med sennepsstekte gulrøtter, frisk salat og deilige majoneser, blir dette sommerens høydepunkt.
4 porsjoner
- 2 hel fisk, f.eks. hestemakrell, makrell, fjellørret eller uer
- 4 ss Iliada kalamata olivenolje
- 2 stilker sitrongress
- 2 sitroner
- friske urter
- salt og pepper
Sommer salat med sennepsbakte gulrøtter
- 200 g mini-gulrøtter
- 200 g sukkererter
- 1 issalat
- 2 ss sitronsaft
- 2 ss Iliada kalamata olivenolje
- 2 dl Sticky Fingers american yellow mustard
- friske urter
- salt og pepper
Til servering
- Sticky Fingers Sriracha Super Sauce
Slik gjør du:
- Skrap vekk skjellene på fiskeskinnet, skjær noen dype snitt i fisken og gni med olje.
- Fyll buken med sitrongress i biter, gjerne banket flatt, sitronskiver og urter.
- Krydre med salt og pepper og grill på begge sider på varm grill. Grill gjerne noen halve sitroner også.
- Vend gulrøttene med Sticky fingers american yellow mustard og grill raskt på grillen eller stek i ovnen på 220 °C i ca. 15 minutter.
- Riv issalat i biter, del sukkererter i to og vend sammen. Drypp over sitronsaft og olje og krydre med friske urter, salt og pepper.
- Server fisken med sommersalat, grillet lime og Sticky Fingers Sriracha Super Sauce.