Grillede kyllingklubber
Slik lager du saftige marinerte kyllingklubber som elskes av hele familien. Marinering gjør kyllingen ekstra mør og saftig, samtidig som den tilfører masse god smak som passer like godt til barn og voksne. Server med litt hot sauce for dem som liker et ekstra kick. Deilig sprø salat med krutonger, parmesan, bacon og kremet dressing er et must til sommerens grillmat!
4 porsjoner
- Ca 1,2 kg kyllingklubber naturell
- Stonewall Kitchen grillsaus
Salat
- 2 stk hjertesalat eller romanosalat
- 150 g cherrytomater
- 1 Avokado
- 2 skiver sprøtt bacon, i biter
- 1 håndfull parmesanflak
- En håndfull Chatham caesar krutonger
- Wishbone creamy caesardressing
Til servering
- Trappey's red devil saus
Slik gjør du:
- Hell ca 1,5 dl marinade over kyllingklubbene. La det stå i minst 1 time i en tett boks eller pose. Hvis du bruker fryste kyllingklubber bør de marineres i minst 5-6 timer i kjøleskapet til de er tinte.
- Varm opp grillen. Stek kyllingklubbene 2-3 minutter på hver side på direkte/høy varme. Pensle klubbene med ekstra marinade og grill dem videre på lav/indirekte varme (gjerne under lokk) i 10-12 minutter på hver side eller til de er gjennomvarme.
- Fordel hele blader av hjertesalat på et stort serveringsfat. Del cherrytomater i to, kutt avokado i terninger og fordel over salatbladene. Drypp rikelig med dressing over grønnsakene. Dryss bacon, parmesan og krutonger over salaten.
- Server kyllingklubbene med salat, hot sauce og en bunke servietter.