Skip to main content
Til toppen
Gratinert pasta med taleggio

Gratinert pasta med taleggio

Taleggio har en svært god smelteevne og gir god konsistens og en ekstra spennende smak til enkle pastaretter. Her er en variant med formpasta vendt inn i en klassisk bechamelsaus smakt til med taleggio, pancetta og vårløk. Stekt med et godt dryss brødkrum, parmesan og litt olivenolje er dette en skikkelig godbit.

Til 4 porsjoner trenger du: 

  • 350 g cavatappi pasta 
  • 100 g pancetta i terninger  
  • 2 stilker vårløk


Ostesaus:  

  • 80 g smør eller margarin 
  • 80 g hvetemel  
  • Ca. 7 dl helmelk  
  • 150 g taleggio DOP (spar et par skiver til topping) 
  • Ca. 1 ts salt 
  • Litt kvernet sort pepper 

Sprø topping:

  • 50 g panko (brødkrum)
  • 30 g parmesan, finrevet 
  • 2 ss olivenolje  

Slik gjør du:

  1. Kok pasta etter anvisning. Sil av vannet litt før angitt koketid, slik at pastaen ikke blir for bløt etter at den blandes videre med ostesausen.  
  2. Stek pancetta i en panne med litt olivenolje på høy varme, til det er gyllent. Kutt vårløk i tynne skiver. 
  3. Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med litt og litt melk til en litt tykk saus. La sausen småkoke ca. 5 minutter til melsmaken er borte, rør av og til. Del taleggio i mindre biter (skjær av skorpa) og rør inn i sausen, smak til med salt og pepper. Bland inn pasta, vårløk og pancetta. 
  4. Smør en passende ildfast form og fordel blandingen utover. 
  5. Bland sammen panko, revet parmesan og olivenolje, dryss over forma.
  6. Stek ved 200 ⁰C, ca. 20 minutter til skorpen er sprø og gylden.   

Tips: Ønsker du litt grønt ved siden av passer det fint med ruccula eller en frisk tomatsalat.  Del ulike typer tomater i mindre biter, bland med rødløk i tynne skiver, litt rødvinseddik, olivenolje, litt revet frisk basilikum, salt og pepper. 

Visning
De Cecco cavatappi 500 g

Korte vridde pastarør. Noe større og lengre enn makaroni.

Produktnummer: 263471
Lagerbeholdning:
101,00 pr kg
Taleggio DOP 200 g

Smaksrik italiensk rødkittost laget av pasteurisert kumelk. Denne osten har mange bruksområder.

Produktnummer: 905535
Lagerbeholdning:
415,00 pr kg
Parmigiano Reggiano trekant 24 mnd DOP 200 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.

Produktnummer: 907112
Lagerbeholdning:
710,00 pr kg
Saitaku panko paneringsmel 150 g

Ekstra sprøe og luftige japanske brødflak til panering og matlaging.

Produktnummer: 800514
Lagerbeholdning:
250,00 pr kg
De Cecco olivenolje ex virgin fruttato 250 ml

Extra virgin olivenolje laget av tidlig høstede oliven.

Produktnummer: 420836
Lagerbeholdning:
504,04 pr l
Lenker
Min side