General Tso's tofu
General Tso’s tofu er en smakfull rett som kombinerer søtt, syrlig, krydret og crunchy. Sprøstekt tofu glasert i en fyldig sursøt saus av hvitløk, ingefær, sesam og soyasaus gir en smakfull opplevelse som må prøves! Originalretten lages av kylling og er en kinesisk takeaway-favoritt i USA.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 4 dl jasminris
- 400 g Yipin tofu naturell fast
- 2 ss Maizena
- olje til steking
General Tso's tofu:
- 1 ts revet ingefær
- 1 hvitløkfedd
- 3 ss soyasaus
- 1 ts sesamolje
- 1 ss riseddik
- 1 ss hoisinsaus
- 2 ss sukker
- 1 ts chiliflak
- 1 ts Maizena
- 1 dl vann
Tilbehør:
- vårløk
- sesamfrø
Slik gjør du:
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Tørk av tofuen med tørkepapir og skjær den i ca 2 x 2 cm terninger og vend den i Maizena.
- Stek tofuen på middels varme i en panne tilsatt olje til den er gyllenbrun.
- Riv ingefær og hvitløk. Bruk samme panne som du stekte tofuen i, og tilsett alle ingrediensene til sausen. La det småkoke på middels varme til sausen tykner.
- Ha deretter den stekte tofuen tilbake i pannen og rør godt. La det småkoke i noen minutter til, til tofuen blir dekket av sausen.
- Server General Tso’s tofu med jasminris og topp med vårløk og sesamfrø.