Focaccia - så enkelt og så godt!
Focaccia er et enkelt, saftig og smakfullt brød som passer til alle anledninger. Perfekt til grillmat, til sandwicher eller ved siden av en god suppe.
Dette trenger du:
- 50 g Caputo gjær
- 6 dl vann
- 1 ts sukker
- 2 ts Milla & morter havsalt
- 2 dl Iliada olivenolje
- 1 kg Caputo Manitoba
- 2 ss Iliada olivenolje , til smøring av langpanne
Til topping
- 3 ss grovhakket frisk rosmarin
- 1 ss Mill & morter havsalt
- 2 ss Mill & morter herbes de provence
- 1glass Iliada oliven - kuttet i skiver om ønsket
- 1 dl Iliada olivenolje
Slik gjør du:
- Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
- Smør en langpanne med olje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.
- Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.
- Ringle over med olivenolje. Dryss på flaksalt, urtekrydder, rosmarin og oliven.
- Stek brødet på 200 °C midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl brødet på rist, og skjær i biter før servering.