Eltefri focaccia med fetaost og oliven
Saftig og luftig focaccia er en fantastisk start på et festmåltid med tapas. Denne oppskriften kan du lage uten kjøkkenmaskin så lenge man tar tiden til hjelp. Rør sammen en rask deig og la glutennettet utvikles helt av seg selv ved å la deigen stå til dagen etter.
Les også: Tapasretter som imponerer gjestene
Du trenger:
- 600g hvetemel, tipo 00
- 1/4 ts tørrgjær
- 1 ts flaksalt + ekstra til toppen
- 450 ml kaldt vann
- 3-6 ss olivenolje
- Oliven, fetaost og frisk rosmarin.
Rør hvetemel, tørrgjær og flaksalt sammen i en stor bolle. Hell i vannet og rør sammen til en deig. Du trenger ikke å elte deigen, for ved å la den stå over natten danner deigen glutennett helt av seg selv. Dekk deigen med et lokk eller folie, og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12–20 timer.
Ha et stykke bakepapir over i en liten langpanne og hell deigen over i formen. Ha litt olivenolje på hendene og press deigen ut i formen. Det går fint om du slår ut luft av deigen underveis, for den skal heve en gang til. Dekk med plastfolie eller kjøkkenhåndkle, og la stå på kjøkkenbenken i 1-2 timer til.
Forvarm ovnen til 250 grader over og undervarme.
Hell 3-5 ss olivenolje over brødet og bruk fingerene til å lage små fordypninger i deigen. Bryt store biter av feta og press ned i deigen sammen med oliven og rosmarin. Dryss over maldon flaksalt.
Stek midt i ovnen i ca 15 min til den er gylden og gir fra seg en hul lyd når du dunker på den.
Avkjøl på rist og lag et fantastisk tapasmåltid med oster, oliven, aioli og forskjellige spanske skinker og salamier.
Les også: Tapasretter som imponerer gjestene