Eik & Tid
I 2017 startet Bjørn Harald Færøvik og Amund Polden Arnesen bryggeriet Eik & Tid. De startet med økbrygging og produserer på norske råvarer så langt dette er mulig. De har søkt inspirasjon hos tradisjonstike bryggerier rundt i Norge for å finne frem til den bryggemetoden de ønsker å bruke som har røtter tilbake i tid hvor ståltanker og moderne produksjon ikke var eksisterende. De bruker tradisjonell norsk gårdsgjær som har blitt holdt i live i hundrevis av år og gjæren gir en unik og fruktig smak. Malten som blir brukt kommer fra Nordre Lie gård syd for Kongsberg, hvor de driver jordbruk etter regenerative prinsipper uten kunstgjødsel for å bedre jordhelse. Sammen har Eik & TId laget en fantastisk malteddik
Malteddiken passer perfekt til:
- Sauser og dressinger som for eks. bearnaise, hollandaise, aioli
- Grillmarinader
- Vinaigrette
- Pommes frites og annen fritert mat
- Gryteretter
- Sylting
- Mocktails
- Og i de fleste andre oppskrifter hvor det er naturlig med eddik
Les mer om Eik & Tid her: eiktid.no