Cranachan med shortbread
En tradisjonell skotsk dessert med krem, friske bringebær, havre og whisky. Den kalles av mange for «den ubestridte kongen av skotsk dessert».
Til 4 cranachan trenger du:
- 1 dl knivkuttet havre (eller havregryn)
- 4 ss skotsk whisky
- 150 g bringebærsyltetøy
- 150 g dl friske bringebær
- 2-4 ss honning
- 3 dl kremfløte
- 8 Walker's Shortbread Mini Fingre
Slik gjør du:
- Rist havren lett i en tørr stekepanne. Sett tilside 2 ss av havren (til pynt) og blant resten av havren med 2 ss whisky. La gjerne havren trekke et par timer.
- Sett til side 8 bringebær til pynt. Blant resten av bringebærene med syltetøyet og mos det lett.
- Pisk kremfløten lett og smak til med whisky og honning.
- Fordel halvparten av bringebærmosen på 4 glass. Topp med halvparten av havren og kremen. Gjenta slik at du får ett lag til med det resterende fyllet.
- Pynt med litt ristet havre, friske bringebær og shortbread.