Cobb salat
Klassikeren Cobb salad er en kjent amerikansk kyllingsalat med cherrytomater, sprøtt bacon og ost, toppet med vinaigrette. Vi har valgt en deilig ost fra Eiker gårdsysteri for ekstra god smak. Dette er en rask, enkel og mettende salat som passer perfekt til middag og en god lunsj. Dander salaten i porsjonsskåler eller på et stort serveringsfat.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 3 kyllingbryst
- 8 strimler bacon
- 200 g Eiker Holtefjell ung
- 2 avokado
- 16 cherrytomater
- 4 egg
- finhakket gressløk
- sprø salatblader (romao, hjertesalat eller crispi)
Vinaigrette
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ts honning
- 4 ss olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Brun kyllingfiletene i en stekepanne og stek dem ferdig i ovnen i 20 minutter eller til de er gjennomstekte. La kyllingen hvile i romtemperatur mens du tilbereder de øvrige ingrediensene.
- Fordel baconstrimler på et stekebrett med bakepapir og stek dem i om lag 10 minutter i ovnen til de er sprø.
- Kok eggene 8-10 minutter til de er hardkokte. Ha eggene i kaldt vann og skrell dem.
- Pisk sammen ingredisenene til vinaigrette og smak til med salt og pepper.
- Kutt cherrytomater i to og bacon i tykke strimler. Kutt egg, avokado, kyllingbryst og ost i terninger.
- Fordel salatbladene utover et stort fat. Topp med rader av de øvrige ingrediensene. Pynt med litt hakket gressløk. Hell viagrette over der ferige salaten eller server den i en skål ved siden av.