Biff av kikerter med oliven og feta
4 prsjoner
- 800 g kikerter
- 110 g oliven u/sten
- 2 egg
- 1 dl panko
- 1/2 løk
- 100 g fetaost
- 1 ts Sambal oelek
- 1 stk sitron, skallet
- 100 g smør
- salt og pepper
- Panko til panering
Pesto rosso
- 160 g soltørket tomat
- 1 stk hvitløksbåt
- 1 potte fersk basilikum
- 40 g Parmigiano Reggiano revet parmesan
- 0,5 dl pinjekjerner
- 0,5 dl Iliada klalamata olivenolje
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Skyll av kikertene og mos dem sammen med egg, panko, sambal oelek og løk.
- Smuldre fetaosten, grovhakk oliven, riv sitronskall og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper.
- Form til biffer, paner i panko og stek på middels varme til de er gyllenbrune.
- Hakk tomater, hvitløk, pinjekjerner og Parmigiano Reggiano. Om du ønsker en finere pesto, kan du bruke stavmikseren. Ha i marinaden fra de soltørkede tomatene og tilsett olivenolje til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.