Bang bang kylling
Bang bang kylling er en enkel og utrolig smakfull kyllingrett fra det kinesiske Sichuan-kjøkkenet.
En enkel og utrolig smakfull rett fra det kinesiske Sichuan-kjøkkenet. Retten består av en rett med strimlet kylling, agurkbiter i små staver/terninger og den herligste spicy soyasaus toppet med vårløk og sesamfrø. Server den med nudler, ris, steambuns eller salat.
Sichuanpepper (eller szechuanpepper) har en fantastisk smak med lett styrke, og masse sitrusnoter. Det gir en varm og prikkende følelse i munnen.
Bang Bang refererer til treverktøyet som brukes i Kina til å rive/strimle kyllingkjøttet med (bang bang = slå, knuse). Du kan bruke en kjevle eller du kan trekke kjøttet fra hverandre med to gafler. Grunnen til at man «slår» kyllingkjøttet er å løsne på teksturen i kjøttet slik at den deilige sausen kan feste seg bedre til kyllingstrimlene.
Til 4 porsjoner
- 400 g kyllingbryst
- 2 stk agurk
- Havsalt
Saus
- 2 ss soyasaus
- 1 ts sukker
- 2 ts riseddik
- 2 fedd hvitløk, finrevet
- 15 g ingefær, finrevet
- 2 ss sesamolje
- 1 ts sichuanpepper
- 1 ts chiliflak
Topping
- 2 ss sesamfrø
- 2-3 stilker vårløk
Slik gjør du det:
- Start med å posjere (koke) kyllingbrystene; Sett en stor kjele med godt saltet vann på komfyren, når vannet koker, skru den helt ned og tilsett kyllingbrystene. La dem småkoke i 4-5 minutter, slå deretter av kjelen helt og sett på lokket. La kyllingen trekke i minst 10-15 min.
- Riv ingefær og hvitløk fint. Knus sichuanpepper i en morter. Bland alle ingrediensene til sausen og smak til.
- Skjær agurkene i strimler eller staver og legg på en tallerken.
- Slå eller riv fra hverandre kyllingbrystene og fordel kyllingen på toppen av agurken. Topp med dressing, sesamfrø og finhakket vårløk.