Balsamicomarinerte jordbær med mascarponekrem
Dette er oppskriften på en enkel, men fantastisk god dessert! Friske bær med italiensk mascarpone er en nydelig kombinasjon.
4 porsjoner
- 2 kurver med jordbær
- 2 appelsiner
- 4 ss sukker
- 2 ss Leonardi balsamico saba 4 år
Mascarponekrem
- 250 g mascarpone
- 3 ss sukker
- 1,5 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
- Vask og rens bærene før du deler dem i to eller fire.
- Press appelsinene i en juicepresse og bland juicen med sukker og balsamicoeddik. Her kan du gjerne variere sukkermengden etter hvilken type bær du bruker og hvor søte de er. Hell marianden over bærene, vend lett sammen og la de stå kjølig i minst en time.
- Pisk mascarponen lett sammen med sukker og vanlijesukker. Tips: Pisk på medium hastighet for å unngå at mascarponen blir for tynn.
- Server enten i posjonsglass eller i pene serveringsboller og pynt med blader av sitronmelisse.