Asparges i Prosciutto de Parma
En klassisk kombinasjon vi gjerne serverer året rundt. Nytes som en lett lunsj eller som en del av et større måltid.
4 porsjoner
- 12 grønne asparges
- 4 skiver Prosciutto de Parma
Hollandaisesaus
- 2 ss rapsolje
- 3 eggeplommer
- 180 g smør
- 1 ss kaldt vann
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss kaldt smør
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Skrell aspargesene og kok dem i lettsaltet vann i 1 minutt til aspargesene begynner å bli møre. Avkjøl aspargesen i kaldt vann. Tørk aspargesene på papir.
- Pakk inn tre asparges i hver skive Prosciutto di Parma. Legg «aspargespakkene» i en ildfast form. Sett formen i ovnen på 180 grader og la det steke til parmaskinken er sprø og aspargesen er mør. Dette tar 8-10 minutter.
- Smelt 180 g smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og la smøret bli lunkent.
- Ha eggeplommene i en kjele og sett på lav varme sammen med kaldt vann, sitronsaft og litt salt. Pisk kraftig mens sausen står på lav varme. Pisk til sausen begynner å tykne og spe i det smeltede smøret. Når sausen begynner å bli tykk drar du kjelen av varmen og pisker inn 2 ss kaldt smør for å «stoppe» kokeprosessen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
Tips: Denne retten passer perfekt som forrett eller som snacks før middagen. Den passer også godt med et glass på verandaen i sommer.