
Klassisk tiramisu
Tiramisu er en populær italiensk dessert med fingerkjeks (også kjent som savoiardi eller ladyfingers) dyppet i kaffe og mascarponekrem toppet med kakao. Navnet tiramisu betyr bokstavelig talt løft meg opp på italiensk, og det refererer til den oppkvikkende effekten av ingrediensene kaffe og kakao. Det er mange varianter av tiramisu, og noen oppskrifter inneholder også søt marsala eller rom. Kaken kan lages lagvis en en firkantet form, eller danderes i små porsjonsglass. Her er en klassisk oppskrift på italiensk tiramisu.
Til en tiramisu trenger du:
- 300 g fingerkjeks
- 300 g mascarpone
- 3 egg
- 70 g sukker
- 3 dl kaffe
- 2 ss søt marsala (valgfritt)
- 20 g bakekakao
Slik gjør du:
- Skill eggene i to separate boller. Pisk sukker og eggplommer til det får en kremaktig konsistens.
- Rør mascarponen glatt og fold inn eggeplommene. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i mascarponeblandingen.
- Bland kaffe (og eventuelt marsala) i en dyp skål. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen og fordel dem utover et fat eller i porsjonsglass.
- Topp med havlparten av kremen. Fordel resten av fingerkjeksen og til slutt resten av kremen over.
- Dryss kaken med kakaopulver og sett den kaldt frem til servering.
Tips: Hvis kaken skal serveres til barn kan du bytte ut kaffen med melk eller sjokolademelk.
